Fruktpaj med mango och vanilj.

Linnéa har gjort en lika fantastiskt vacker som god fruktpaj med mango och vaniljkräm. Se receptet här!

Fruktpaj med mango och vanilj

8

1 h 45 min

Den här veckan känner jag för att fira in helgen med något riktigt gott. Och med riktigt gott menar jag såklart något riktigt gott att äta efter maten. Jag är sugen på något fruktigt och fräscht, som påminner mig om att våren faktiskt inte är så långt bort!

Valet var enkelt, det fick bli en vanilj- och fruktpaj. Eller som fruktpaj så tjusigt heter på engelska; fruit tart! Vill man så går det fint att göra små individuella fruktpajer, eller så gör man som jag och gör en stor. Se bara till att använda en form med löstagbar kant. Jag valde att ha mango i min fruktpaj. Men för att inte få känslan av att jag använt barnmatspuré på burk smaksatte jag den med apelsinblomsvatten. Har ni testat det någon gång? Om inte, så gör det! Du hittar det i din vanliga mataffär. Det har en blommig och fräsch smak som verkligen lyfter alla fruktiga toner!

Vin till fruktpajen:

Till min härliga fruktpaj måste vi såklart dricka något gott.

Recept: Linnéa Seidel

Efterrätt i glas med kokta päron med vaniljyoghurtDessertvin - att välja dryck till efterrätten.

Vår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.

Läs mer
Mazarintårta med sensommarbärMazarintårta med vinbär och hallon.

Bjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.

Läs mer
Tarte med mousse på röda vinbär och salt kolasåsTarte med mousse på röda vinbär och salt kolasås.

Ida Strid, en av deltagarna i Hela Sverige bakar 2020, bjuder på hennes recept på fantastisk tarte med mousse på röda vinbär och salt kolasås.

Läs mer
Citronmarängpaj Citronmarängpaj.

Bjud på en syrlig och somrig citronmarängpaj. Det här receptet kommer från Elsa Billgrens senaste bok och basen är hennes svägerska, Fannys, lemon curd.

Läs mer