Linnéa toppar salladen med lite färska blåbär som bidrar med sötma som står sig fint mot den salta osten.
Getost är en otroligt mångsidig ost som kan användas till mycket. Idag blev det en härlig sallad av den som alltid går hem. Jag gillar att bränna av ytan på osten när jag skivat den. Men har du ingen brännare är det inget måste, osten går såklart lika bra att fördela i mindre bitar över salladen.
ca 400 g förkokta rödbetor
180 g getost
100 g ruccola
125 g blåbär
100 g valnötter
olivolja
salt & svartpeppar
Skiva eller dela rödbetorna i lagom stora delar.
Skär getosten i skivor och bränn gärna av ytan med en gasbrännare.
Lägg ut ruccola på ett stort fat. Toppa med rödbetor, getost. blåbär och valnötter.
Ringla över lite god olivolja, salt och peppar. Servera direkt.
Sydafrika
89 kr
99 kr
Fräsch Sauvignon Blanc från Sydafrika med smaker av lime, krusbär och tropiska toner. Idealisk till sallader och fiskrätter.
Nyhet
Moldavien
75 kr
Ett friskt och aromatiskt riesling-vin med toner av gröna äpplen, citrus och en fin mineralitet. Passar utmärkt till asiatiska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har satt ihop en fräsch och mättande sallad med päron till sensommarens luncher.
Läs merEn ljummen sallad för varma vår- och sommardagar. Här har Linnéa gjort en härligt krämig citronkräm som passar fint till både lax och sparris.
Läs merLinnéa tipsar om en matig och god sallad med örtrostade kikärtor, sötpotatis och krutonger som serveras med en fräsch ceasarinspirerad dressing.
Läs merEn sallad kan vara så mycket mer än tomat, gurka och isbergssallad. Det kan vara som det Linnéa bjuder på idag! En härligt smakrik och matig sallad med burrata och fikon bland annat.
Läs mer