Glace au four med pistage och marinerade jordgubbar.

Glace au four, denna klassiker som vid första anblick känns lite skrämmande. Men när man väl gjort den en gång kommer den bli ett stående inslag!

Glace au four.

8

1 h 0 min

Glace au Four: Enkel att variera efter vilka smaker du är sugen på eller vad som är i säsong just för tillfället. Perfekt på kalas eller varför inte till nyår? Gärna med tomtebloss eller något annat som sprakar. Det blir effektfullt. Jag lovar!

Här har jag smaksatt med pistagekräm och pistagenötter, men du kan såklart smaksätta precis hur du vill. En gasbrännare är en otroligt bra investering att göra, annars går marängen bra att bränna av i ugnen.

Linnéa

Vintips till Glace au Four:

Recept: Linnéa Seidel

Glasstårta med jordgubbar och vaniljHemgjord glasstårta med jordgubbar till midsommar.

Blir det midsommar utan svenska jordgubbar? Ja självklart, men den blir ju så mycket bättre med jordgubbar till desserten! 

Läs mer
Påsktårta med choklad och pistage.Påsktårta med choklad och pistage.

Till påskens efterrätt har Linnéa bakat en ljuvlig påsktårta med smak av mjölkchoklad, pistage och apelsin.

Läs mer
Romflamberade äpplen med pistageglass.Romflamberade äpplen med pistageglass.

Vår dryckesexpert Mats har här tagit fram en underbar dessert med varma äpplen och pistageglass som perfekt matchar dessertvinet Ruffino Serelle Vin Santo del Chianti DOC.

Läs mer
Saffransrulltårta med apelsinchokladfyllningSaffransrulltårta med apelsinchokladfyllning.

Linda Hanssons recept på drömtårta från tv-programmet Hela Sverige bakar 2019. Linda vann hela tävlingen och receptet kommer från hennes bok Fika är livet.

Läs mer