Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.
Gnocchi är en riktig barndomsklassiker för många italienare. Och i Toscana kallas de små potatiskuddarna ofta för topini (små möss) på grund av sin storlek. Där lagas allt från grunden på vetemjöl och potatis från byn Cetica. Men du har säkert inte tid att rulla topini idag, så köp färdiga i butiken och fokusera på såsen istället!
Koka gnocchin enligt anvisningarna på paketet.
Snitta korven, ta ut innehållet och dela i mindre bitar.
Skala löken och skär den i tunna bitar. Finhacka fänkålen.
Stek korv, lök, vitlök, fänkål, dragon och tomater i lite smör tills korven börjar få färg.
Ta lite av kokvattnet och slå över korven tillsammans med vin och grönsaksfond.
Riv över parmesan och låt allt koka ihop tills tomaterna mjuknat helt.
Rör i den kokta gnocchin. Smaka av med salt och peppar.
Toppa sedan med mer riven parmesan, dragon och dillen från fänkålen.
Italien
99 kr
109 kr
Ett ekologiskt italienskt rödvin med toner av körsbär, örtkryddor och plommon. Perfekt till pasta och italienska rätter.
Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!
Läs merBruschetta så italienskt det bara kan bli - ett enkelt recept med få men fantastiska råvaror. Här får du recept på bruschetta med en härlig paprikaröra!
Läs merFår det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.
Läs merDrömmer du om att besöka vackra vingårdar och vinodlingar och smaka goda viner? Det finns många vingårdar som tar emot turister och som erbjuder sina besökare oförglömliga upplevelser. Här har vi listat några vingårdar värda ett besök.
Läs mer