Ett stort fat med gratinerade havskräftor, hemgjord aioli, ett gott surdegsbröd och ett välkylt glas vitt vin på druvan Alvarinho. En riktigt lyxig sommarmiddag!
Ett stort fat med gratinerade havskräftor, hemgjord aioli, ett gott surdegsbröd och ett välkylt glas vitt vin på druvan Alvarinho. En riktigt lyxig sommarmiddag!
Klyv kräftorna på längden och knäck klorna lite lätt.
Lägg havskräftorna i en ugnsform med den skurna sidan upp.
Finhacka eller riv vitlöken.
Blanda sedan samman alla ingredienser och spritsa eller bred kryddsmöret på havskräftorna. Strö osten över.
Gratinera i 225 °C högt upp i ugnen i cirka 5 minuter.
Se till att alla ingredienser har samma temperatur. Antingen rumstempererade eller kylskåpskalla.
Separera äggvitan från gulan. Lägg äggulorna i en hög skål, jag brukar ta ett litermått.
Riv vitlöken fint. Häll i olja, saft från citron och senap. Sätt stavmixern i botten, starta den och vicka lite på den tills allt blandats till en krämig aioli. Smaka av med salt.
Servera ett riktigt gott bröd till och fredagsmyset kan börja!
Portugal
119 kr
Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har gjort ett superläckert recept på surf 'N' soup med gratinerade havskräftor, en variant på klassikern surf 'N' turf.
Läs merEtt somrigt recept på grillad lax som paras ihop med en sallad baserad på jordgubbar, melon, fetaost och oliver. Passar utmärkt ihop med ett glas rosévin.
Läs merEtt riktigt bra basrecept på fisksoppa med torsk, lax och saffran som du kokar på 30 minuter.
Läs merAtt duka upp ett helt fat med grillade skaldjur är effektfullt och otroligt gott! Servera det som en härlig förrätt eller varmrätt med örtmarinad och baguette.
Läs mer