Linnéa gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall man inte kan äta direkt när det är tänkt. Köttet blir makalöst gott om det får ligga i den här goda marinaden över natten.
Jag gillar att servera kallskuret på en buffé. Då behöver man inte oroa sig ifall något drar ut på tiden och man inte kan äta direkt när det är tänkt. Den marinerade fläskfilén blir makalöst god om det får ligga i den goda marinaden över natten. Och allra godast blir det om man serverar en krämig ädelostsås till!
Putsa köttet och krydda med salt och peppar.
Grilla köttet på indirekt värme tills innertemperaturen är 67°C.
Låt svalna helt och skär sedan i tunna skivor.
Blanda en marinad av balsamvinäger, soja, olja, finhackad, basilika, finhackad rödlök och vitlök. Häll detta över köttet och marinera fläskfilén, gärna över natten.
Vispa upp crème fraîche med en visp. Smula ädelosten fint.
Rör ihop och smaka av med salt och peppar. Låt stå svalt i minst 30 minuter innan servering.
Servera gärna nykokt färskpotatis till den marinerade fläskfilén.
Italien
99 kr
109 kr
Ett ekologiskt italienskt rödvin med toner av körsbär, örtkryddor och plommon. Perfekt till pasta och italienska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Gör en lyxig caprese med jordgubbar - svenska, söta och solmogna. Linnéa tycker att det är godast att ringla balsamico över, men det passar även fint att klicka ut lite grön pesto. Välj det du gillar bäst.
Läs merServera matjessillen som små fina munsbitar där du får allt i ett. Färskpotatis, gräddfil, sill och gräslök. Lägg upp på fina gamla silverskedar. Perfekt till snapsen!
Läs merLaga en härlig frittata med löjrom och smetana till midsommarbuffén! Du kan även servera lite rökt lax till om du känner för det.
Läs merLinnéas efterrätt är en oslagbar kombination! Frisk, söt, krämig och krispig på samma gång.
Läs mer