En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
En himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Smält smöret och bryn tills det börjar dofta kola och blir lite brunaktigt i botten. Passa så det inte bränns. Sila bort det bruna.
Blanda vinäger, vatten, vitt vin, citronsaft och schalottenlök i en kastrull och koka tills hälften återstår.
Sila av och häll upp i en liten rostfri bunke över ett varmt vattenbad. Vispa i äggulan och droppa i det smälta smöret under kraftig vispning.
Lägg pilgrimsmusslorna på grillen och stäng locket på grillen. Grilla tills musslorna har öppnat sig och blivit varma inuti
Häll av lite av vätskan. Droppa på soja och lägg på lite av hollandaisen. Toppa med ärtskott.
USA
235 kr
Friskt rosévin med toner av röda bär och en lätt kryddighet. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
Recept: Elisabeth Johansson
Att grilla fisk och skaldjur är otroligt gott och mångsidigt så här ger vi dig inspiration på 8 olika grillade fisk- och skaldjursrätter med tillhörande dryckestips.
Läs merRosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs merLaxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
Läs merIdag bjuder Linnéa på en krämig, lyxig, smakrik och otroligt god sparrispasta.
Läs mer