I grilltider är det perfekt att slänga en hel lammfilé på grillen. Servera med en somrig sallad och en god dressing - mer behövs liksom inte. Eller jo - möjligtvis ett gott vin också!
Grillad lammfilé smakar allt annat än kofta, det vill jag lova dig. Mörare kött får du nog faktiskt leta efter. Servera tillsammans med en primörsallad på färskpotatis, sparris och rädisor. Och en härlig örtdressing att ringla över. Allra enklast är att dela potatisen innan den kokas. Slå sedan örtdressingen över den varma potatisen, då suger den åt sig allra mest smak.
Torka köttet helt torrt. Krydda med salt, peppar och finhackad rosmarin runt om.
Stick i en termometer i en köttbitarna och grilla på indirekt värme tills innertemperaturen når 60°C. Låt vila i minst 10 minuter.
Tag bort den nedre, lite träiga delen på sparrisen. Pensla med olja och grilla sparrisen ett par minuter på grillen. Skär i mindre bitar.
Skär potatisen i bitar, koka den i lättsaltat vatten. Häll bort vattnet och låt ånga av.
Mixa örter, olja, vitlök och citron till en örtdressing. Smaka av med örtsalt.
Häll örtdressingen över den varma potatisen. Skiva rädisorna tunt och blanda i potatisen tillsammans med sparris och bladgrönt.
Lägg upp på ett fat och gör plats för lammfilé. Skär lammet i bitar och fördela ovanpå potatisen.
Nyhet
Italien
95 kr
Veronia Appassimento har en intensiv och djupt rubinröd färg med doft av mörka bär, svartpeppar och tobak. Vinet har smak av mogna körsbär, björnbär, svarta vinbär och inslag av mocka, mörk choklad och örter.
Passar utmärkt till grillade rätter av alla dess slag!
Recept: Linnéa Seidel
Här får du ett underbart recept på lammentrecôte framtaget av tidningen Livets Goda. Det fina lammet matchas perfekt med frasig svartkål, portabellosvamp, morötter och ett glas Rioja från Faustino.
Läs merEn härligt smakrik rätt med lammlägg har Linnéa lagat här. Serveras med krämig polenta och en god salsa på borlottibönor.
Läs merIbland ska man inte krångla till det. Och då kan man laga pasta med lammfärs och getost. Lätt som en plätt men med så mycket smak!
Läs merLamm blir ett mer och mer populärt inslag på de svenska borden och här har vi recept som verkligen får smaklökarna att göra vågen!
Läs mer