Krögaren Jennie Walldén visar här sitt populära recept på grönkålscaesar. Ett underbart och fräscht inslag på julbordet som med fördels avnjuts med ett glas Universal Riesling.
Jennie Walldéns grönkålscaesar med granatäpple är en stor favorit på deras julbord. Salladen är ett riktigt gott och härligt inslag på julbuffén med sin fräscha och pigga smak.
Knäck ägget i en cylinderformad bunke. Lägg i riven vitlök, sardeller, citronsaft, vinäger, soja och senap.
Mixa ihop med en stavmixer. I med all rapsolja och mixa nerifrån och upp i bunken till en krämig dressing.
Rör ner parmesan och blanda väl. Smaka av med salt och peppar.
Gör krutonger genom att hälla olivoljan i en stekpanna. Riv brödet i småbitar, ca 1,5x1,5 cm bitar. Stek i oljan tills de får fin färg och blir frasiga. Låt rinna av på dubbelt hushållspapper.
Skär bort den grövre stammen på grönkålen och strimla bladen i ca 0,5 cm bitar. Lägg de strimlade bladen i en skål tillsammans med hälften av dressingen och blanda väl.
Strö över krutonger, hyvlad parmesan, mandel och granatäppelkärnor
Servera med extra dressing vid sidan om.
Krögaren Jennie Walldén och Moseldalens toppvinproducent Markus Molitor presenterar Universal Riesling som gifter sig väl med asiatiska smaker.
Läs merHär har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs merLinnéas krämiga grönkålspaj innehåller prästost och grädde. Ett grönt alternativ till julen, men som är lika god året runt.
Läs mer