Recept på vegetariska biffar som alternativ till falafel. Perfekt picknickmat!
Idag tänkte jag tipsa om ett recept som passar otroligt bra så här i sommartider. Nämligen grönsaksbiffar i pitabröd. När jag serverar biffarna i pitabröd brukar jag göra dem ganska små, ungefär i storlek av en falafel. Biffarna går utmärkt att äta kalla som varma vilket gör det här till fin picknickmat. Eller servera på altanen en varm sommarkväll. Jag gillar upplägget där alla får välja själva vad de vill äta. Förhoppningsvis blir alla nöjda och glada då!
Skala lök, vitlök och morötter. Skär morötterna i grova bitar. Lägg detta i en matberedare med knivarna monterade.
Mixa tills morötterna är finfördelade. Lägg i solroskärnorna och kryddorna och fortsätt mixa en liten stund.
Skölj kidneybönorna och lägg i dem tillsammans med majsen, ägget och persiljan. Mixa ihop till en slät smet. Smaka av med lite salt och peppar.
Forma till små biffar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Värm ugnen till 200°C.
Strö lite sesamfrön över biffarna och kör in biffarna i ugnen i cirka 20-30 minuter, eller tills de fått fin färg under och en hård yta ovanpå.
Fyll pitabröden med sallad, små grönsaksbiffar, skivad rödlök, skivad gurka och fetaoströra. Toppa gärna med färsk dill och lite smulad fetaost.
Smula fetaosten och blanda den med yoghurt och finhackad dill.
Smaka av med lite salt. Låt gärna stå svalt en timme innan servering.
USA
235 kr
Friskt rosévin med toner av röda bär och en lätt kryddighet. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
Recept: Linnéa Seidel
Caesarsallad blir mer picknickvänlig i en wrap. Dela dem gärna på mitten och servera tillsammans med melon, jordgubbar, nektariner och rosé på praktisk box.
Läs merBanh Mi, en vietnamesisk supersmörgås och ett typiskt exempel på en lyckad fusion där två länder möts.
Läs merBresaola känns riktigt lyxigt på picknicken eller som smårätt på middagen och är superenkelt att plocka ihop. Här bjuder Linnéa på ett smarrigt recept med pinje, ruccola, parmesan och citron.
Läs mer