Den smakrika quesadillan med salt ost gifter sig väl med den fräscha salladen på vattenmelon, gurka och basilika.
Jag har ett par rätter jag tar till när jag vill äta gott men ändå inte tillbringa alltför mycket tid i köket. En av de rätterna är quesadillas. Som jag ser det finns det bara fördelar quesadillas. Du kan variera den i det oändliga. Alla kan välja att ha i vad just dem gillar och så går det ruskigt fort att laga. Med en stor härlig sallad till blir det här en lätt, fräsch och god middag som gillas av många. Jag gjorde mina quesadillas vegetariska och ganska enkla, jag gillar dem så. Men det är ju helt en smaksak.
Lägg ut de fyra tortillabröden.
Skiva svampen riktigt tunt.
Fräs svampen i en medelvarm stekpanna i en klick smör tills den fått färg.
Finhacka paprika och persilja.
Lägg ut ett lager riven ost på de fyra tortillabröden. Fördela svamp, paprika och persilja mellan dem.
Lägg på ett till lager riven ost.
Lägg slutligen på de kvarvarande tortillabröden som ett lock.
Stek på medelvärme i en torr stekpanna. Vänd försiktigt med hjälp av en stekspade när dem börjat få färg.
Låt svalna något och skär i bitar. Ringla crème fraîche över.
Gör en enkel sallad på bladsallad, vattenmelon, gurka och färsk basilika, att servera till dina quesadillas.
USA
235 kr
Friskt rosévin med toner av röda bär och en lätt kryddighet. Utmärkt till lättare rätter med ljust kött, sallader och grillad fisk.
Recept: Linnéa Seidel
Tapas är underbart att servera till minglet, eller om man vill ha en middag med många olika smaker!
Läs merRosévin blir alltmer populärt och inte bara något vi dricker under sommarmånaderna. Här får du en guide kring hur du väljer rosévin utefter mat, tillfälle och sammanhang.
Läs merSofia Henriksson, vinnaren från Sveriges Mästerkock, bjuder på sitt recept på crispy fish tacos med mango- och avokadosalsa, kålsallad och chipotlemajo.
Läs mer