Gyoza – hemgjorda dumplings.

Dumplings, eller gyoza, är fyllda degknyten som kan göras med kött eller utan och ofta fylls med olika grönsaker och kryddor. Här har Linnéa visat att det inte alls är svårt att göra dumplings hemma.

Hemgjorda dumplings, eller gyoza.

50

1 h 0 min

Jag brukar använda spetskål till dessa dumplings. Jag gillar den lite mjukare och mer följsamma kålen än vanlig vitkål. Men det är som alltid en smaksak.

Gyozapapper eller plattor finns i välsorterade mataffärer eller i din asiatiska matbutik. De är verkligen enkla att använda och gör tillverkningen av dina dumplings så mycket enklare. Rekommenderas varmt!

Vintips till hemgjorda dumplings:

Recept: Linnéa Seidel

Dumplings med misokycklingDumplings med misokyckling.

En traditionell kinesisk rätt som här i stjärnkocken Jonas Svenssons recept fylls med en god misokyckling.

Läs mer
Ramen, foto av Stefan WettainenVegansk Spicy Miso Ramen.

Receptet ur Gustav Johanssons bok "Klassiska rätter på veganskt vis" är toppat med rökt tofu istället för det klassiska fläsket, ett tofuägg och böngroddar.

Läs mer
Bibimbap - koreansk nationalrätt.8 asiatiska maträtter alla kan laga.

Japanskt, thailändskt, indiskt - det är stor skillnad mellan de asiatiska köken. Men en sak har de gemensamt och det är härliga smaker som passar perfekt när du tröttnat på kött, potatis och brunsås-träsket. Här listar vi några goda asiatiska rätter.

Läs mer
YOKO Riesling, Furmint och SakeYOKO - noggrant utvalda viner för det asiatiska köket.

YOKO är en vinserie framtagen för att matcha smakerna i det asiatiska köket. Först ut är en tysk riesling och en sake från Japan.

Läs mer