Halstrad lax med örtpotatis och picklad rödlök.

Lax med sommarsmaker som passar både som plockmat och middag.

Halstrad lax med örtpotatis och picklad rödlök.

4 portioner

0 h 25 min

Under sommarens lediga dagar försvinner den sköna känslan som jag brukar förknippa med fredagskvällar lite, då nästan alla kvällar känns som fredagskvällar. Men eftersom jag är en människa som gillar rutiner så omfamnar och välkomnar jag åter känslan som fredagar för med sig. Så hej efterlängtade fredag! Du är saknad!

Och med fredagar kommer ju även det obligatoriska fredagsmyset. Dagens recept passar sig ypperligt som plockmat. Har du gäster på besök, gör det enkelt för dig och lägg alla ingredienser i skålar och låt gästerna själva sätta ihop sin måltid. Eller blanda allt i en stor skål och gör en härlig sallad av det hela. Välj lite vad som passar er! Det allra bästa är att stor del av middagen går att förbereda dagen innan. Skönt va?

Till helgens fredagsmys har jag gjort en fräsch örtpotatis med halstrad lax och picklad rödlök. Fräscht och gott i all sin enkelhet. Med massor av goda smaker som gör sig perfekt till veckans vin som är ett chardonnay från Argentina.

Recept: Linnéa Seidel

Två laxfiléerDe bästa vinerna till lax.

Vår dryckesexpert Mats hjälper dig välja rätt vin till olika rätter av lax: gravad, rimmad, rå, rökt, grillad, halstrad, inkokt eller asiatiskt kryddstark.

Läs mer
Tre läckra smårätterTre läckra smårätter med passande viner.

Numera är det trendigt att servera ett antal smårätter istället för förrätt och varmrätt. Vi har tagit fram tre läckra smårätter med vintips därtill!

Läs mer