Lax blir alltid en succé på middagen och dessa halstrade laxkotletter blir sanslöst goda med en krispig sallad.
Förbered grönsakerna som ska hyvlas genom att tvätta, skrubba och eventuellt skala om det behövs.
Hyvla sedan tunna skivor av betor, majrovor, rättika, morötter, rättika samt fänkål med en mandolin.
Blanda vitvinsvinäger, pressad citron i en skål och vänd grönsakerna i dressingen.
Lägg upp grönsakerna på en tallrik och servera med laxen.
Halstra laxen på medelhög värme i en grillpanna 2-3 minuter på varje sida i rapsolja. Vanlig stekpanna går också bra som alternativ.
Låt laxen vila ett par minuter.
Tyskland
95 kr
Doften i Kein Name Rheinhessen Trocken Riesling är trevligt fruktig med inslag av persika, melon och en fläkt av blommor. Smaken har en viss fruktsötma som balanseras väl av den friska syran. Smaken är fruktig med fin samklang av tropiska frukter, melon, citrus och blommor.
Flammkuchen är en populär tysk pizza som även är en delikatess i Alsace. En vit pizza av tunn karaktär som får en otrolig smak av rökt fläsk och smakrik ost.
Läs merKein Name är ett vinvarumärke med goda viner till fördelaktiga priser. Vinerna är utmärkta som sällskapsdryck men de har även en självklar plats vid det dukade bordet. Upptäck sortimentet här!
Läs merStrudel är populär rätt i Tyskland, Österrike samt östra Europa. Den här vegetariska varianten är fylld med en otroligt god purjolöksröra som får en extra piff av stekta champinjoner. Servera strudeln tillsammans med ett glas rosé eller pinot noir.
Läs merSatsa på Österrikiskt tema till middagen med en god och enkel bratwurstpanna och ett glas Grüner Veltiner. Lite rotsaker, god korv och lök så är du hemma!
Läs mer