Laga lagom lyxig och god hantverkskorv till middag -en rätt som kan rädda den tråkigaste tisdagen.
Föreställ dig scenariot att du sitter på jobbet en tisdagsmorgon. Regnet smattrar mot fönstret, kaffet är blaskigt och du börjar fundera på kvällens middag. Kanske kan en god middag få dagen att lyfta? Åh nej, känner du snabbt när du inser vad det står på menyn hemma på griffeltavlan. Korv. Igen. Den med låg kötthalt och alldeles för lite smak.
Genast börjar du fundera på vad som kan lyfta dagen och rädda kvällens middag, och kommer snabbt fram till svaret: hantverkskorv. Det är fantastiskt gott, du har koll på innehållet och matlagningen blir riktigt rolig. Inga sura miner hemma för att menyn ändras, det är ju fortfarande korv som står på middagsbordet. Bara en lagom, lite lyxigare korv. Tips! Servera med inlagd gurka och en fräsch bönsallad.
Lägg fjälstret i kallt vatten så det blir mer lättarbetat.
Putsa bort eventuella ben från kalvläggen (INTE fettet).
Dela köttet i bitar så de får plats i köttkvarnen. Mal köttet och blanda färsen i en stor bunke.
Häll i alla kryddor i bunken och blanda färsen med händerna utan att knåda för mycket. Stek ett smakprov i stekpannan för att se om du är nöjd med kryddningen.
Nu är det dags för stoppning! Montera korvhornet på kvarnen och trä på fjälstret på korvhornet.
Fyll på med färs och starta kvarnen så att kvarnen fylls och färsen trycks ut. Fyll fjälstret löst med korvsmeten och bind upp korvarnas ändar med steksnöre i önskad storlek. Lämna kvar lite fjälster mellan korvarna.
Stek i lite olivolja tills korvarna blivit gyllenbruna.
Tyskland
129 kr
Ett finstämt och elegant rött vin med komplexitet, struktur och utpräglade aromer. Smaken kännetecknas av mogna körsbär, teblad och en frisk fläkt av mocca.
Italien
189 kr
Ett vulkaniskt rödvin från Etna med smaker av körsbär, örter och mineralitet. Perfekt till vilt och grillat.
Grillsäsongen är nära och vi förbereder oss med lite inspiration! Här har Linnéa skapat tre olika röror att toppa en god grillad korv med, som ger en lite lyxigare känsla än senap och ketchup.
Läs merSka du anordna din egen Oktoberfest? Imponera lite extra på gästerna med vårt recept på bratwurst som du serverar med surkål enligt äkta bayersk tradition.
Läs merFå maträtter har redan på håll en så läcker utstrålning som korven. Men varför? Är det att man måste föreställa sig smaken och saftigheten innanför det neutrala skinnet, och att all korv därför är en överraskning?
Läs merfolk o folk har besökt Korvfestivalen i Stockholm och tagit del av en mängd inspiration.
Läs mer