Hel kyckling i ugn med citron och honung.

Att tillaga en hel kyckling i ugn är ett väldigt smidigt sätt att laga mat på.

Hel kyckling i ugn med citron och honung

4

1 h 45 min

Fyll kycklingen med de smaker du gillar allra bäst. Här har jag tagit citron, lök och vitlök vilket passar väldigt bra så här på våren.

Jag brukar räkna med ungefär en timme i ugnen per kilo när jag tillagar kyckling, men för att verkligen få bäst resultat rekommenderar jag dig att använda en stektermometer. Bröstfiléerna ska komma up i cirka 70 °C medan köttet vid låren ska vara mellan 80-85°C.

Passande drycker till kycklingen:

Recept: Linnéa Seidel

Inlagd vego-sillInlagd vego-sill.

Det här är ett utmärkt veganskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.

Läs mer
Laxröra i snapsglasLaxröra serverad i snapsglas till påsk.

Man behöver inte alltid ha sill till nubbe. Ibland kan det vara gott med en god laxröra också. Servera gärna laxröran i fina snapsglas.

Läs mer
Kall örtsås Kall örtsås.

När man, som på en buffé, har många olika rätter kan jag tycka att en kall sås gör sig allra bäst. 

Läs mer
Potatiskakor i ugnPotatiskakor i ugn.

Ibland kan det vara kul att servera något annat än klassisk potatisgratäng. Därför bjuder jag den här gången på små, otroligt goda potatiskakor som jag gräddat i en muffinsplåt.

Läs mer
Grillspett med lamm och fläskköttÖrtmarinerade grillspett med lamm och fläskkött.

Små fina grillspett gör sig otroligt bra på en buffé.

Läs mer
Focaccia i stekpannaFocaccia i stekpanna.

Gör din påskbuffé komplett med ett gott bröd.

Läs mer
Vårsallad med groddar, rödbetor och fetaostVårsallad med groddar, rödbetor och fetaost.

Fetaost och rödbetor är en oslagbar kombination och tillsammans med jordgubbar, groddar och melon känns det riktigt vårigt och fräscht!

Läs mer