Helbakad kyckling och potatisgalette som serveras med en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad med confiterad citrondressing.
Varmrätten i vår grosshandlarmeny är en helbakad kyckling med potatisgalette. Till den serveras en smörsås med sardeller och kapris samt en sallad på bittra blad och spenat i en confiterad citrondressing. Till förrätt serveras tagliatelle med syrad grädde och tryffel och efterrätten består av en ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde.
Sätt ugnen på 200 grader.
Koka upp en liter vatten och häll över den råa kycklingen i ett durkslag. Detta gör du för att stänga porerna i skinnet som kommer resultera i en extra krispig kyckling.
Torka av kycklingen med kökspapper, massera in kryddorna i kycklingen och baka kycklingen i ugnen på 200 grader i 40 min.
Skala och finhacka löken. Lägg i en kastrull med vinäger och vatten. Låt koka sakta tills nästan all vätska kokat in.
Koka under tiden ihop grädden i en annan kastrull till drygt halva mängden.
Späd lökskyn med grädden och koka upp. Dra kastrullen av värmen och vispa ner smöret i små klickar. Smaka av med salt och addera resterande ingredienser innan servering.
Lägg ut smördegsplattan på en ugnsplåt täckt med smörpapper.
Skiva potatisen i tunna skivor.
Lägg ut potatis omlott på smördegsplattan och lämna 6 mm tom kant av smördeg runt om potatisen.
Vik in de tomma kanterna mot potatisen och pressa en extra gång med en gaffel.
Ringla över olivolja och salt på potatisen och baka i 180 grader i ca. 20 min.
Koka alla ingredienser på svag värme i 20 min. Låt svalna och finhacka eller mixa allt i en matberedare.
Dela salladen och skölj i kallt vatten.
Blanda upp i citrondressingen innan servering.
Sverige
299 kr
O.P. Anderson har en fyllig och balanserad kryddighet med tydlig smak av kummin och inslag av anis och fänkål.
Recept: Marion Ringberg
Krämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs merEn ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer