Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg.
Flankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg.
Rotsaker i ugn är en favorit hemma hos oss. Antagligen för att det är så lätt att variera efter vad man är sugen på. Idag lät jag skivor av getost smälta över rotsakerna en stund på slutet. Så gott!
Torka köttet helt torrt. Mixa ihop vitlök, örter, olja, citron, salt och peppar.
Gnid in marinaden i köttet och låt ligga (gärna över dagen) i kylskåp. Ta fram köttet cirka 1 timme innan det ska tillagas.
Grilla köttet på riktigt hög värme tills innertemperaturen uppnår 58 grader. Ta av och låt vila minst 15 minuter under folie innan du skär upp köttet.
Tvätta och skala rotfrukterna. Skär ner dom i tunna bitar.
Skär paprikan i bitar. Blanda allt med olja, honung, salt och peppar. Fördela i en ugnsfast form.
Ugnsrosta i 250°C i cirka 30 minuter. Rör om efter halva tiden. När det är cirka 10 minuter kvar, skiva getosten tunt och lägg ut över rotfrukterna så osten hinner smälta lite. Servera direkt.
Nyhet
Australien
179 kr
Ett fruktigt och mjukt rött vin med klassiska toner av svarta vinbär och plommon. Perfekt till grillat kött eller pasta.
Recept: Linnéa Seidel
På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!
Läs merVästerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Läs merHär har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs merNär man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs merIngen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!
Läs merKanske det bästa på hela middagen, desserten! Med sommarmiddagarna i åtanke har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Läs mer