Om du letar efter något gott att servera till ditt mousserande vin har vi ett riktigt bra alternativ här: Hemfriterade chips med lyxig dipp smaksatt med rom och gräslök.
Perfekt som tilltugg till en bra prosecco!
8 st fasta potatisar
1 liter neutral olja som solros, dålig raps eller liknande
2 dl smetana
2 dl creme fraice eller gräddfil
1 mellanstor rödlök
1 kruka gräslök
löjrom, stenbitsrom eller annan valfri rom
1 citron
1 kruka dill
Skiva potatisen 3-4 mm på en mandolin. Lägg potatisen i lätt saltat iskallt vatten i ca 10 min. Häll av och torka potatisen med en handduk eller hushållspapper. Häll frityrolja i en kastrull så det når maximalt upp till hälften. Ta en lagom stor kastrull. Fritera på 140-150C tills lätt gyllene. Lägg på papper och salta direkt.
Mixa smetana och creme fraiche, tillsätt hackad rödlök, hackad gräslök, lite rivet citronskal, hackad dill och smaka upp med lite citronjuice. Toppa med löjrom och dill. Sältan från rommen räcker oftast men smaka annars upp dippen med lite salt.
Italien
119 kr
Onbrina är ljust halmgul med gröna inslag. Vinet har fina bubblor, med en klassisk aromatisk Prosecco-näsa. Rund och fin smak med uppfriskande syra med massor av fruktiga smaker som äpple och vita vilda blommor.
Linnéa har skapat två goda tilltugg till Prosecco-cocktails. Här är recept på läckra melon och getostspett!
Läs merFriterad zucchini med 3 sorters såser: vitlöksdipp, srirachadipp och tryffelmajjo. Prova även receptet på brynt, vispat smör på bröd eller kex.
Läs merEtt gott tilltugg som passar utmärkt till ett glas bubbel, varför inte Pata Negra Cava?
Läs mer