Högrevsgryta med rotsaker, syrad grädde och rosmarinstekt brysselkål.

En mustig gryta där högrev fått koka tills ingen kniv behövs för att dela köttet och som innehåller allt från en rejäl skvätt vin till syrad grädde.

Högrevsgryta med rotsaker, syrad grädde och rosmarinstekt brysselkål

4

1 h 45 min

Till middag blir det en mustig gryta där högrev fått koka tills ingen kniv behövs för att dela köttet. En gryta som innehåller allt från en rejäl skvätt vin till smakrika rotsaker och ett par deciliter syrad grädde. För den gör hela skillnaden. Jag lovar!

Jag serverar rosmarinsstekt brysselkål och ett gott bröd till min gryta. Men det går såklart fint att koka potatis att ha till, eller ett gott rotfruktsmos!

2 viner till högrevsgryta:

Recept: Linnéa Seidel

Högrev med örtbakade druvorRödvinsbrässerad högrev med örtbakade druvor.

Sandra Mastio bjuder på riktigt lyxig högrev med örtbakade druvor som serveras med ett gott rosmarinbröd.

Läs mer
Högrevsgryta med blåbärHögrevsgryta med blåbär.

I Tareq Taylors senaste kokbok "Middag i en gryta" bjuder han på en härlig och unik högrevsgryta med picklade blåbär som serveras med en god potatispuré. 

Läs mer
Vin i matlagning, här i rödvinssås och ett glas med rött vin.Vin i matlagning – så använder du vinet rätt.

Vin i matlagningen kan definitivt höja smaken på såser, grytor, soppor och efterrätter. Men hur ska man tänka och vad finns det för fallgropar? Här får du alla tips för att använda vin i maten..

Läs mer
Spansk köttgryta med chorizoSpansk köttgryta med chorizo.

Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.

Läs mer