Linnéa bjuder på spansk tapas som varken kräver stor arbetsinsats eller många ingredienser. Här är hennes recept på honungsrostade nötter med flingsalt!
0 h 20 min
Visste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över. Man täckte alltså över sina vinglas med små fat, för att undvika att få flugor och insekter i sitt vin. På faten passade det då perfekt att lägga skivor av skinka, bitar av ost och bröd. Och där var tapasen född, på ett ungefär i alla fall.
Här hittar du mitt recept på honungsrostade nötter med flingsalt - en härlig kombo av sött och salt. Mina honungsrostade nötter är dessutom superlätta att göra!
Blanda nötter med honung i en bunke (det gör inget om honungen inte blir jämnt fördelad, den smälter i ugnen sen).
Sprid ut nötterna på en bakplåtspappersklädd plåt och rosta i 175° i cirka 10 minuter. Rör om en eller två gånger så honungen fördelas över alla nötter.
Ta ut de honungsrostade nötterna ur ugnen och strö flingsalt över de när de fortfarande är varma. Låt svalna helt och förvara sedan i en tät burk.
Spanien
99 kr
Faustino VII har en medelstor fruktig doft med inslag av blåbär, plommon samt en touch av örter och vanilj. En behaglig smak med fräsch syra och en fruktighet som kryddas med en fin ton från faten.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa bjuder på Escolanets, som är dadlar med mandel inlindade i bacon och som sedan ugnsbakas. Så lätt och så gott!
Läs merLinnéa har tagit fram ett galet gott recept till tapasbordet. Hon bjuder på crostini med en kräm på chorizo, crème fraiche, schalottenlök och annat gott.
Läs merLinnéa har tagit fram ett recept på tapas med härlig manchego som marineras i vitlök och rosmarin.
Läs merLinnéa har gjort spanska pinchos i form av frasiga kroketter med manchego och serranoskinka. Se recept och tips på Rioja som passar perfekt till här.
Läs merLinnéa bjuder på spanska pinchos och har gjort superenkla spett med smör- och vitlöksfrästa champinjoner, bröd och skinka.
Läs mer