Hot pot - recept på mild och stark buljong.

Hot pot, så kallad eldgryta, är den kinesiska formen av fondue. Förenklat är Hot pot är en varm rätt som serveras över en värmekälla, med kött, fisk eller grönsaker som tillagas i en smaksatt buljong. Här får du recept på både en mild och en stark buljong.

Hot pot med Östgöta Sädesbrännvin

1 h 0 min

Hot pot med mild och stark buljong

Lerpottasill med brynt smörLerpottasill med brynt smör.

Lerpottasill är en perfekt rätt att göra dagen efter midsommar, på kall kokt potatis, ägg och överbliven matjesill. Men den passar precis lika bra att göra till själva midsommarafton.

Läs mer
Rocky roads med smak av pomeransRocky roads med smak av pomerans.

Istället för marshmallows har Linnéa använt chokladtäckta skumägg till sina rocky roads. Otroligt god sötsak som passar perfekt att servera efter påskmaten.

Läs mer
Ugnsbakad rödkål med vinägrett på brynt smörUgnsbakad rödkål med vinägrett på brynt smör.

Ett härligt inslag på julbordet blir denna ugnsbakade rödkål med en god vinägrett på brynt smör, smaksatt med Östgöta Sädesbrännvin som lyfter smakerna i vinägretten.

Läs mer
Inlagd vego-sillInlagd vego-sill.

Det här är ett utmärkt veganskt alternativ till sill! Den inlagda zucchinin fungerar fint att använda i olika röror, men gör sig precis lika bra som här, när den bara är inlagd.

Läs mer
O.P. Anderson Original med glasO.P. Anderson Distillery

Här produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.

Läs mer