Italienska lammwallenbergare med ajvarsås och potatispuré.

Här möter klassisk svensk husmanskost italienska smaker och det blir en riktig fullträff.

Lammwallenbergare med ajvar och potatispuré

4 portioner

0 h 35 min

Här möter klassisk svensk husmanskost italienska smaker och det blir en riktig fullträff. Wallenbergare görs i vanliga fall på kalvfärs, men här har Linnéa bytt ut den mot lammfärs som fått sällskap av rosmarin och basilika. En len potatispuré, lite kryddig ajvarsås och smörstekt pak choi till blir en härlig smakupplevelse.

Recept: Linnéa Seidel

Pasta AmatricianaPasta Amatriciana - enkel, italiensk pasta med mycket smak.

Linnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.

Läs mer
Pappa al PomodoroPappa al Pomodoro - italiensk tomatsoppa från Toscana.

Pappa al pomodoro, tomatsoppa med bröd i, är nästan omåttligt populärt både i och utanför Italien. Laga den så förstår du!

Läs mer
Polpette - italienska köttbullar med tomatsallad.Polpette - italienska köttbullar med tomatsallad och mozzarella.

Får det lov att vara en variant på köttbullar direkt från Toscana kanske? Servera med en fräsch tomatsallad och ett glas Chianti och du är nästan i Italien.

Läs mer
Cacio e pepe i en tallrik dukat på ett bord Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.

En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga. 

Läs mer