Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad Ribbestek bli ett gott alternativ?
Vågar man byta ut julskinkan? Kanske inte, men kanske kan en julkryddad ribbestek bli ett gott alternativ? En skinkstek med svålen kvar som ugnsbakas till den blir alldeles krispig.
Skär tunna ränder i svålen.
Blanda samman alla kryddor och gnid in detta runtom på fläsket. Värm ugnen till 175°C.
Lägg din ribbestek, med svålsidan ner i en ugnsfast form och stek i cirka 1 timme och 45 minuter eller tills innertemperaturen når 70 °C.
Ta sedan ut köttet, höj värmen till 250 °C och vänd på ribbesteken så du får svålsidan upp.
Låt din ribbestek stå i ugnen tills svålen fått fin färg men håll koll så att den inte bränns!
Blanda lingon och socker i en skål.
Låt stå i cirka 10 minuter. Riv skalet från en apelsin och blanda i.
Dela de brysselkål som är stora. Lägg all kål i en stekpanna.
Ringla över lite, lite honung eller sirap och olja. Massera in detta i kålen.
Skala och skiva löken fint. Blanda med kålen. Strö sist över flingsalt.
Stek på medelvärme tills brysselkålen börjat få färg och är mjukna.
Dekorera brysselkålen med granatäpple.
Italien
99 kr
109 kr
Ett ekologiskt italienskt rödvin med toner av körsbär, örtkryddor och plommon. Perfekt till pasta och italienska rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Till snapsen ska det såklart vara sill. Här har jag gjort en sillröra som har härlig smak av senap. Vilket passar ypperligt till O.P Andersson Julaquavit!
Läs merHär har jag gjort en varm grönkålssallad som fått sällskap av både lax, svenskt äpple och granatäpple. En otroligt god kombination till julbordet!
Läs merVad passar bättre att avsluta en julmiddag med än en härlig saffransmousse?
Läs mer