Kalvschnitzel med champinjonsås.

Kalvschnitzel med en riktigt god champinjonsås, ugnsrostad potatis och gröna ärtor - det är svårslaget! Servera med en Pinot Noir från Robert Mondavi.

Kalvschnitzel med champinjonsås och ugnsrostad potatis

4

Kalvschnitzel, eller Wienerschnitzel är Österrikes nationalrätt. Och för er som inte haft lyckan att äta en äkta Wienerschnitzel kan jag säga att ni har något riktigt speciellt i matväg framför er!

Jag tycker en krämig champinjonsås och ugnsbakad potatis blir allra godast att ha till. Och såklart ett gäng nykokta ärtor!

Vintips till kalvschnitzel:

Recept: Linnéa Seidel

Halstrad torskrygg med pumpa- och blomkålsmos och rödvinssåsHalstrad torskrygg med pumpa- och blomkålsmos och rödvinssås.

Pumpa och blomkål är en perfekt kombination i ett mos. Och det passar ypperligt bra till en bit halstrad torsk med en mustig rödvinssås till.

Läs mer
Piccata på kyckling med klassisk sås, citron och kapris.Klassisk piccata på kyckling med citron och kapris.

Saftig piccata på kyckling med den klassiska vin- och kaprissåsen är en makalöst god kombination. Servera med nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis.

Läs mer
Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.Snabblagad lövbiffsgryta.

Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!

Läs mer
Pinot Noir - skylt på en vingård i Bourgogne, Frankrike.Pinot Noir – en av världens mest älskade druvor.

Pinot Noir är en av vinvärldens mest älskade – och mest svårodlade – blå druvor. Den ligger bakom några av världens bästa rödviner, framförallt från Bourgogne i Frankrike, men också från Nya Zeeland, USA och Tyskland.

Läs mer