Klassisk köttfärslimpa med potatis och brunsås.

Köttfärslimpa med kokt potatis och hemgjord brunsås – vilken klassiker! Här delar Linnéa med sig av sina knep för att få till den allra godaste köttfärslimpan.

Köttfärslimpa med brunsås.

8

1 h 0 min

Det kan vara så att min son nästan blivit osams på skolgården med ett annat barn om vem som faktisk gör den godaste köttfärslimpan. För det är tydligen jag som gör den absolut godaste!

Jag använder alltid havregryn som får svälla i mjölk i både köttfärslimpa och köttbullar. Det tycker jag blir allra bäst. Se bara till att blanda smeten helt slätt så havregrynen finfördelas. Då blir det toppen!

Såsen blir godast och du häller i lite av skyn som bildas i formen från köttfärslimpan. Det är i den all smak sitter! Jag serverar kokt potatis och rårörda lingon till. Hur gott som helst!

/Linnéa

Vintips till köttfärslimpan:

Recept: Linnéa Seidel

Le Grand Manege, nytt vin från Côte-du-Rhône.En ny, kraftfull Côtes-du-Rhône intar manegen.

En starkt lysande stjärna på vinhimlen har tänts: Le Grand Manège Côtes-du-Rhône. Vinet är ett kraftfullt och elegant rött vin från hjärtat av Rhône.

Läs mer
Biff Rydberg - en svensk klassiker.Att välja vin till svenska klassiker, del 2: Kött och fågel.

Vi hjälper dig att välja vin till svenska klassiska maträtter. I den andra delen av denna artikelserie ger vi oss på rätter som är baserade på kött eller fågel.

Läs mer
Toast skagen - en av våra svenska klassiker.Att välja vin till svenska klassiker, del 1: Fisk & skaldjur.

Vi hjälper dig att välja vin till svenska klassiska maträtter. I den första delen av denna artikelserie ger vi oss på rätter som är baserade på fisk eller skaldjur.

Läs mer
Vin till svensk husmanskost.Att välja vin till husmanskost.

Svensk husmanskost är mer än bara kött och potatis - ibland har den faktiskt väldigt komplexa smaker som kan vara svåra att matcha med vin. Här ger folk o folks dryckesexpert Mats vintips till några klassiska rätter.

Läs mer