Klassisk piccata på kyckling med citron och kapris.

Saftig piccata på kyckling med den klassiska vin- och kaprissåsen är en makalöst god kombination. Servera med nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis.

Piccata på kyckling med klassisk sås, citron och kapris.

4

0 h 45 min

Första gången jag åt en kycklingpiccata var i USA för nästan 15 år sedan. Inte nog med att det var en för mig helt ny maträtt, där skulle jag som velig svensk även välja alla tillbehör själv. Jag som i vanliga fall får lätt panik av att behöva välja dressing till salladen. Det slutar alltid med att jag frågar kassapersonalen vilken dom tycker passar bäst.

Efter ett par svettiga minuter där jag velade mellan 5 olika sorters potatis, sallader och dressingar fick jag tillslut fram en beställning och den var makalöst god. Jag gillar att servera den med den klassiska vin- och kaprissåsen. Vad du sedan väljer att ha till är ju en smaksak men nykokt fettuccine eller ugnsrostad potatis tycker jag är absolut godast till.

Recept: Linnéa Seidel

Helgrillad kyckling och ett glas vitt vin.Att välja vin till olika rätter på kyckling.

Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.

Läs mer
KycklingburritosKycklingburritos med svarta bönor och chili.

Även om jag älskar att laga mat kan det ibland vara skönt att bara ställa in något i ugnen, fixa en snabb sallad och på 15 minuter ha maten klar att servera.

Läs mer
Pasta Alfredo med kyckling.Lättlagad och krämig Pasta Alfredo med kyckling.

Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.

Läs mer
Gnocchi med salsicciaGnocchi med salsiccia.

Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.

Läs mer