Till sommarens körsbär så har familjen Mandelmann gjort en utsökt körsbärspaj som du bara måste prova att göra själv!
Inför sommarens körsbär har det folkkära paret Mandelmann gjort en utsökt körsbärspaj som du bara måste prova att göra! Receptet är hämtat ur deras nya kokbok "Mandelmanns söta".
Arbeta snabbt ihop alla ingredienser till pajdegen.
Låt vila i en bunke med lock i kylen i 30 minuter.
Värm ugnen till 175º (varmluft 160º).
Halvera och kärna ur körsbären.
Rör ihop yoghurt, socker, vaniljsocker och ägg till en jämn smet.
Ta fram pajdegen och kavla ut den tunt så att den blir lagom stor att täcka en pajform med löstagbar kant, 24 cm i diameter.
Jämna till kanterna.
Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i 8 minuter, eller tills det fått lite färg. Låt svalna lite.
Häll fyllningen i pajskalet och tryck i körsbären.
Grädda pajen mitt i ugnen i 30 minuter. Prova med en sticka för att se om den är färdiggräddad – den ska inte vara kladdig i mitten.
Servera körsbärspajen rumstempererad med en klick vispad grädde.
Spanien
79 kr
En mycket trevlig sangria med tydliga inslag av mörka bär, körsbär, citron, kanel, kryddpeppar, vanilj och frukt. Avnjut väl kyld antingen som den är, eller med mat med en tydlig sötma. Mandelmanns körsbärspaj fungerar utmärkt med denna sangria.
Recept: Marie Mandelmann
Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Läs merVår dryckesexpert berättar vad du ska tänka på när du väljer dryck till efterrätten och djupdyker sen i dessertviner till olika efterätter.
Läs merBjud gästerna på en oförglömlig tårta med mascarponekräm. Perfekt avslut på en kräftafton.
Läs merBjud på en syrlig och somrig citronmarängpaj. Det här receptet kommer från Elsa Billgrens senaste bok och basen är hennes svägerska, Fannys, lemon curd.
Läs mer