Köttfärspaj med västerbottensost.

Matpajer är väldigt tacksam mat som sköter sig själv i ugnen och blir bra matlåda. Här har Linnéa gjort en köttfärspaj med mustiga smaker och ett riktigt frasigt pajskal.

Köttfärspaj.

6

1 h 20 min

Att bjuda på en bit matpaj, det är som att bjuda på en bit kärlek tycker jag. Vem älskar inte en smakrik bit paj? Här har jag gjort en fyllig köttfärspaj. Med massor av härlig smak. Morötterna valde jag att skära i småbitar, men det går också bra att riva morötterna. Gör som du vill. Låt köttfärsen koka utan lock, så att mycket av vätskan kokar bort.

Nyckeln till ett riktigt frasigt pajskal är att inte överarbeta degen. Mixa ihop ingredienserna, det får gärna vara små bitar av smör kvar. Men se till att smöret är riktigt kallt! Sedan behöver degen kylas ned ordentligt innan den gräddas. Jag tycker det är enklast att klä pajformen först och sedan låta den stå kallt.

/Linnéa

Vin till köttfärspajen:

Recept: Linnéa Seidel

Frasig smördegspaj med räkorFrasig smördegspaj med räkor.

Den här frasiga smördegspajen med räkor är en favoriträtt som gästerna alltid ber att få receptet på.

Läs mer
Kycklingpaj med vårprimörerKycklingpaj med vårprimörer.

En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.

Läs mer
Kantarellpaj med brieostKantarellpaj med brieost.

Lagom till kräftpremiären bjuder Linnéa här på ett underbart recept på kantarellpaj i portionsformar med lagrad ost och brie!

Läs mer
Medelhavspaj med rostade grönsaker och fårostInbakad medelhavspaj med rostade grönsaker och fårost.

Det här är en paj som inte bakas i pajform utan där man enkelt kavlar ut pajdegen, lägger på fyllningen, viker upp kanterna och sedan gräddar som den är. Den här gången valde jag att fylla den med rostade grönsaker och fetaost.

Läs mer