Köttgryta med chorizo, vitlök och rökt paprika.

Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.

Köttgryta med chorizo, vitlök och rökt paprika

6

En bra receptsamling med olika sorters köttgrytor är alltid bra att ha. Här har jag drömt mig bort till ett soligt Spanien och smaksatt min gryta med chorizo, vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sen tillsatte jag även lite vita bönor vilket jag tycker ger en härlig smak och fyllighet till grytan. Men är inte vita bönor din grej så går det såklart bra att hoppa över dom! Välj en korv med hög kötthalt och massor av smak, då är hälften av smakerna i hamn redan där.

Hur länge grytan behöver koka, det beror helt enkelt på vilken sorts kött du väljer. Men jag tycker de flesta grytor mår bra av att stå och puttra en extra stund på spisen. Och allra godast blir de nästan dagen efter. Så varför inte förbereda maten i god tid och sedan njuta av lyxen att maten är klar- och smakar himmelskt.

Vin till köttgryta med chorizo:

Recept: Linnéa Seidel

Lövbiffsgryta i stekpanna på bord med ris och salt.Snabblagad lövbiffsgryta.

Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!

Läs mer
Spansk köttgryta med chorizoSpansk köttgryta med chorizo.

Linnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.

Läs mer
Skylt på tapasrestaurang7 läckra tapas och vintips.

Visste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över. Man täckte över vinglasen med små fat, för att undvika flugor i vinet.

Läs mer
Vegansk boeuf bourguignonVegansk boeuf bourguignon.

En vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.

Läs mer