Dröm dig bort till ett soligt Spanien och smaksätt grytan med vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sist, vita bönor som ger en härlig smak och fyllighet.
En bra receptsamling med olika sorters köttgrytor är alltid bra att ha. Här har jag drömt mig bort till ett soligt Spanien och smaksatt min gryta med chorizo, vitlök, rökigt paprikapulver och tomat. Sen tillsatte jag även lite vita bönor vilket jag tycker ger en härlig smak och fyllighet till grytan. Men är inte vita bönor din grej så går det såklart bra att hoppa över dom! Välj en korv med hög kötthalt och massor av smak, då är hälften av smakerna i hamn redan där.
Hur länge grytan behöver koka, det beror helt enkelt på vilken sorts kött du väljer. Men jag tycker de flesta grytor mår bra av att stå och puttra en extra stund på spisen. Och allra godast blir de nästan dagen efter. Så varför inte förbereda maten i god tid och sedan njuta av lyxen att maten är klar- och smakar himmelskt.
Slanta korven. Skala och finhacka vitlöken. Stek i en gryta.
Tag ur korvbitarna och vitlöken ur grytan och bryn sen köttbitarna i samma gryta. Lägg tillbaka korv och vitlök.
Pudra över paprikapulver och torkade örter.
Skala steklöken och ha i den tillsammans med konserverade tomater, buljong och vin. Låt allt småkoka under lock tills köttet känns mört.
När köttet är mört, tillsätt vita bönor.
Rör ut lite majsstärkelse i vatten och ha i grytan. Koka upp och smaka av med salt och peppar.
Servera med nykokt ris.
Argentina
89 kr
CHILL OUT Shiraz Cabernet Sauvignon Fairtrade Organic har en trevlig och fruktig doft med inslag av mörka frukter, kryddor, choklad, vanilj och mörka plommon. Smaken medelfyllig med angenäma toner av mörka frukter, blå plommon, kryddor, vanilj och charkuterier.
Spanien
199 kr
Exklusivt rödvin från Rioja med smak av mörka körsbär och torkad frukt. Perfekt till smakrika och kryddiga rätter.
Recept: Linnéa Seidel
Grytor och långkok hör vinterhalvåret till men det är inte alltid tiden finns för långkok. Här plockar vi fram lövbiff, som inte behöver koka så länge för att köttet ska bli mört, och lagar en snabb och enkel lövbiffsgryta. Perfekt vardagsmat!
Läs merLinnéa har denna vecka gjort en spansk köttgryta med varma smaker.
Läs merVisste du att ordet tapas från början kommer av verbet tapar, som betyder täcka över. Man täckte över vinglasen med små fat, för att undvika flugor i vinet.
Läs merEn vegansk boeuf bourguignon där grytan får sin mustighet från belugalinser, kastanjechampinjoner och rotfrukter.
Läs mer