Med ett riktigt bra pastarecept i rockärmen kan du enkelt trolla fram en lyxmåltid på mindre än 20 minuter. Perfekt om man får middagsgäster man inte riktigt räknat med eller när orken är på noll men man ändå vill äta gott.
Med ett riktigt bra pastarecept i rockärmen kan du enkelt trolla fram en lyxmåltid på mindre än 20 minuter. Ofta när man gör en tomatbaserad pastasås så behöver den koka ganska länge för att smakerna ska utvecklas ordentligt. Men den här veckan hade jag inte tid för just sådan matlagning. Nej jag kände för något enklare, så jag tog en genväg.
Det här blir en sådan där underbar krämig pasta som inte alls är såsig och rinnig (som skinksåsen man fick till pasta i skolan ni vet...), nej det är en underbar sås som man låter pastan rumla runt i en stund så den suger åt sig nästan all vätska. Sen river man över en bit riktigt god parmesanost och resultatet blir en härligt krämig pasta.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Skiva svampen tunnt och stek i en het, torr panna under omrörning.
Finhacka soltorkade tomater och lök. När svampen börjat få färg och släppt ifrån sig vätska, tillsätt de soltorkade tomaterna och löken.
Drag ner värmen till medel och stek tills löken är genomskinlig.
Krydda med grönsakspulver och svartpeppar.
När pastan har cirka en minut kvar att koka, tillsätt grädden i stekpannan med svampen och låt allt koka upp.
Finhacka persilja och blanda i såsen.
Späd pastasåsen med varmt pastavatten till önskad konsistens. Häll sedan av den färdigkokta pastan, blanda ned i såsen och rör om.
Låt stå kvar på den varma spisen i cirka en minut så pastan riktigt suger åt sig av såsen.
Servera den krämiga pastan med finhackad persilja och rikligt med riven parmesan. Låt fredagsmyset börja!
Nyhet
Australien
189 kr
Diamond Cellars Shiraz Cabernet Sauvignon är ett australiensiskt rödvin från South Eastern Australia. Det är en elegant blend av Shiraz och Cabernet Sauvignon, där Shiraz-druvans kryddiga toner möter Cabernet Sauvignons generösa toner av mörka bär. Resultatet är ett välkomponerat fylligt vin med balanserad syra.
Recept: Linnéa Seidel
En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs merSom vi längtat efter svampsäsongen och att laga goda svamprätter. Här tipsar vi om hur du kan tänka när du väljer vin till olika svamprätter. Dessutom ger vi flera vintips och listar flera goda svamprecept.
Läs merProva Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs merLinnéa har gjort en variant på den italienska pastan Amatriciana med sidfläsk, vitlök och pecorinoost. En lättlagad pasta med mycket smak.
Läs mer