En pasta som du enkelt slänger ihop på 30 minuter men som smakar helt otroligt av citron, kronärtskocka, vitlök och burrata. En garanterad succé!
Denna pasta avnjöts i solen till ljudet av fågelkvitter och knoppar som brister. Bättre än så kan det inte bli, eller hur? En pasta du enkelt snor ihop på ca 30 minuter men som smakar som om den krävt massor av arbete. Basilikan, persiljan och citronen ger rätten den rätta smaken. Och burratan tillför extra krämigt, den vill du inte vara utan! Har du inte solroskärnor hemma går det bra att steka på valnötter, hasselnötter eller varför inte pinjenötter. Men solroskärnor är ett gott alternativ till dig som inte kan äta nötter.
Häll av kronärtskockshjärtana och lägg ut på en plåt. Skala vitlöksklyftorna och lägg även dom på plåten. Ringla över olja och strö över skal från 1 citron.
Krydda med salt och svartpeppar. Blanda allt väl och ställ in i ugnen på 200°C i cirka 20 minuter eller tills kronärtskockorna börjar få fin färg och vitlöken mjuknat helt.
Tag ut och låt svalna något. Hacka vitlök och kronärtskockor.
Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Hetta upp smör i en kastrull och ha i solroskärnorna. Stek tills de börjar få fin färg. Tillsätt grädde och pastavatten. Sänk värmen. Ha i parmesanen, saft från 1/2 citron, de ugnsrostade kronärtskockorna och vitlöken.
Häll av pastan och rör i den i pastasåsen. Späd ev med lite mer pastavatten om det behövs.
Ha upp i tallrikar. Toppa pastan med färsk persilja och basilika. Dela burratan i bitar och lägg på. Ringla över olja och lite svartpeppar. Servera direkt.
Italien
109 kr
Torrt, friskt och fruktigt vin med inslag av fat, kryddor, lime, päron och tropisk frukt. Fruktig, lätt aromatisk doft med inslag av päron, tropisk frukt och fat. Ackompanjerar lättare rätter som sallader eller fisk och kyckling. Även god till milda ostar.
Italien
109 kr
119 kr
Calamoresca är ett friskt och fruktigt vin med inslag av päron, vit persika, färska örter och citrus. Ett utmärkt vin att servera som aperitif, till grönsaksrätter eller rätter på fisk eller skaldjur.
Recept: Linnéa Seidel
Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.
Läs merEn riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga.
Läs merProva Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.
Läs merDet finns inte ett perfekt vin till all pasta. Det är såsen, smakerna och kryddorna du ska tänka på när du väljer vin. Vi tipsar om goda viner till olika pastarätter.
Läs mer