Krämig risoni med kyckling och pumpa.

Gillar du risotto ska du absolut testa risoni! Här har Linnéa gjort ett härligt recept med krämig risoni som toppas med kyckling. Servera med ett glas zinfandel.

Risoni med kyckling.

4

0 h 40 min

En krämig risoni är aldrig fel. Lätt att laga och kräver inte riktigt lika mycket uppmärksamhet som till exempel en risotto gör.

Jag tycker det är gott att först steka på lite olika rotsaker, både butternutpumpa och palsternacka ger en härlig smak till maträtten. Jag kokar alltid utan lock, efter 7 minuter stänger jag av värmen och låter kastrullen stå medan jag dukar bordet och skär upp kycklingen. Då brukar konsistensen bli perfekt!

Vin till risonin:

Till denna krämiga risoni rekommenderar vi vinet Ruby Zin. Bakom vinet står mångsysslaren Laila Bagge. I vinserien Ruby finns även två sorters prosecco.

Recept: Linnéa Seidel

Laila Bagge med Ruby Pinot Noir.Laila Bagge utökar vinserien Ruby med en len pinot noir.

Artisten och radioprofilen (m.m.) Laila Bagge har haft stora framgånger med sitt vin Ruby Zin sedan 2014 och nu, lagom till 10-årsjubileet, firar hon med ett nytt vin i serien: Ruby Pinot Noir.

Läs mer
TryffelkycklingHelstekt kyckling i ugn med tryffelsås.

Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig. 

Läs mer
Hel kyckling i ugnsform Hel citronkyckling i ugn.

En saftig och supergod citronkyckling som tillagas i ugnen - enkelt och gott! Vi bjuder också på ett tillhörande vintips.

Läs mer
Laila BaggeMångsysslaren Laila Bagge om barndomen, musiken och vinvärlden.

Vi fick en stund med ständigt aktuella Laila Bagge och pratade skivkontrakt i japan, karriären som manager och den egna vinserien Ruby.

Läs mer