Krispiga tryffelpommes med parmesantopping.

Finns det något godare än riktigt krispiga pommes? Ja, det skulle vara tryffelpommes då, med parmesan. Här visar Linnéa hur du gör de godaste pommes fritesen!

Tryffelpommes med parmesan.

4

1 h 0 min

Den absolut bästa potatisen att använda sig av när man gör hemgjorda pommes är bakpotatis. När du skurit den i jämnstora stavar vill den ligga i kallt vatten – gärna ett par timmar om du har möjlighet. Detta är för att få bort lite av all den stärkelse som finns i potatis.

Jag gjorde en härlig tryffelmajo att doppa mina pommes i, men för extra tryffelsmak droppade jag lite tryffelolja över mina nyfriterade pommes också! GOTT! Bästa tipset för att lyckas med med den hemgjorda tryffelmajon är att alla ingredienser är rumsvarma. Är ägget kallt finns risk att den skär sig.

Linnéa

Vin till tryffelpommes:

Recept: Linnéa Seidel

Nyskördad potatisPotatisens historia: Tog 100 år att bli accepterad.

Mathistorikern Richard Tellström berättar om potatisens historia, från 1700-talets intåg till idag. 

Läs mer
Moules FritesMoules Frites.

Moules Frites är en jättegod nordfransk/belgisk maträtt bestående av vinkokta musslor som serveras med pommes frites. Otroligt gott!

Läs mer
Grillad kyckling med rotfruktsstrips och guacemole på bondbönorGrillad kyckling med rotfruktsstrips och guacamole på bondbönor.

Linnéa bjuder på grillmiddag med grillad kyckling med massor av härliga smaker. Till det gör hon pommes frites av rotfrukter och en egen, försvenskad version av den så populära guacamolen.  

Läs mer
Entrecôte med whiskeysmör och röksaltad pommes fritesEntrecôte med whiskeysmör och röksaltad pommes frites.

En mör entrecôte serverad med läckert whiskeysmör smaksatt med whiskey som lyfter köttet till nya höjder. Låt dig inspireras av den amerikanska söderns mat.

Läs mer