På sommaren kan jag tycka att det är så gott att byta ut såsen mot ett enkelt kryddsmör istället. Perfekt att göra i ordning i förväg och bara ta fram en stund innan man ska äta!
0 h 10 min
Lägg persilja, dill, vitlök och citron i en matberedare. Mixa till en slät massa.
Tillsätt det mjuka smöret, salt och peppar. Blanda snabbt ihop allt.
Forma till en avlång rulle och linda in i smörpapper. Förvara i kylen.
Recept: Linnéa Seidel
Här har jag tagit allt gott som hör matjesillen och midsommaren till. Den kokta färskpotatisen har jag snabbt stekt i brynt smör. Vilka smaker! Det här blir sommarens stora favorit!
Läs merVästerbottenspaj är en av mina stora favoriter. Här har jag gräddat pajen i en avlång form. Perfekt såhär på buffén då du enkelt kan skära den i lagom stora bitar innan du ställer upp den på buffébordet!
Läs merNär man tillagar en buffé kan det vara smart att göra vissa rätter i miniformat. Istället för att tillaga en hel laxsida kan man göra små laxrullar.
Läs merIngen midsommar utan hårt tunnbröd! Att baka eget är inte alls speciellt svårt. Den här varianten gräddas i stekpanna, grädda gärna i två stekpannor samtidigt, då går det rysligt fort!
Läs merFlankstek är en enkel köttdetalj att lyckas med. Tänk bara på att skära den tvärs över muskelfibrerna. Om du skär den utmed fibrerna blir den seg.
Läs merKanske det bästa på hela middagen, desserten! Med sommarmiddagarna i åtanke har jag gjort en himmelsk trifle av mina sommarfavoriter; jordgubbar och rabarber.
Läs mer