Kycklingklubba med champinjoner och tryffelfylld ravioli.

Kycklingen får massor av smak tack vare balsamvinägern. Servera med färsk ravioli med tryffel och ett glas rött vin med smakinslag av örter och lakrits.

Kycklingklubba med champinjoner och tryffelfylld ravioli.

4

0 h 50 min

När man hittar den där gyllene balansen mellan lättlagat och lyxigt. Det är då matlagning är som allra bäst tycker jag! Idag blev det kyckling med champinjoner och balsamvinäger, en rätt med massor av smak, tack vare just balsamvinägern. Men också tack vare den färska raviolin jag kokade och hade till. Där kan du ju välja smak efter vad du är sugen på. Idag valde jag en ravioli med tryffel. Det passade så gott till den här rätten!

Vintips till maten:

Recept: Linnéa Seidel

TryffelkycklingHelstekt kyckling i ugn med tryffelsås.

Ge kycklingen tid i ugnen på en lägre temperatur och ös den ett gudagott tryffelsmör. Av skyn som bildas gör du sen den godaste tryffelsås du kan tänka dig. 

Läs mer
Helgrillad kyckling och ett glas vitt vin.Att välja vin till olika rätter på kyckling.

Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.

Läs mer
TryffelpastaTryffelpasta.

Linnéa bjuder på lyxig snabbmat - tryffelpasta med strimlad biff, parmesan, spenat och såklart svart tryffel.

Läs mer
Tre kända kockar berättar om sina bästa tryffeltips.Stjärnkockarnas bästa tryffeltips.

Det är tryffeltider och vi ville veta hur kockarna själva använder tryffel i matlagningen. Här berättar fem kända svenska kockar och krögare hur de helst lagar mat med tryffel.

Läs mer