Kokboksförfattaren Diana Dontsova bjuder på ett härligt recept på tacos med kyckling. Till dessa tacos serveras en läcker sås med chipotle, pumpa och Fireball.
Foto: Diana Dontsova
Sätt ugnen på 200 grader.
Halvera pumpan och plocka bort kärnorna. Skala och skär pumpan i mindre tärningar.
Skala och halvera löken.
Lägg över pumpan, löken och hela vitlöksklyftor med skalet på en oljad plåt. Rosta i ca 10 min.
Plocka ut vitlöken och rosta resten tills pumpan är mjuk, ytterligare ca 25 minuter.
Lägg rostad pumpa, lök och skalad vitlök i en mixer. Häll i Fireball och mixa tills du har en slät kräm.
Smaka av med chipotle, lime och salt.
Strimla kycklingen.
Lägg i en bunke och häll på Fireball.
Blanda och tillsätt kryddorna. Rör om ordentligt.
Värm en stekpanna med rapsolja. Bryn kycklingen runt om och lägg åt sidan.
Stek tortillabröden i en torr grillpanna på båda sidorna.
Toppa med Fireballchipotle- och pumpasås, kyckling, crème fraîche, picklad rödlök och koriander.
Servera med ugnsvarma nachos toppade med svarta bönor, smulad vitost och hackad grön chilipeppar.
USA
199 kr
Fireball har en mycket söt, kryddig smak med hetta och tydlig karaktär av kanel, inslag av ingefära och apelsin. Eftersmaken har en lätt sötma som balanseras fint med kanelsmaken.
Recept: Diana Dontsova
Micke Gustafssons recept på kycklingvingar med en härligt söt glaze med sting, som serveras med coleslaw och blue cheese dip.
Läs merMatkreatören Sofia Henriksson bjuder på en fantastisk chokladfondant med kryddig kanellikör som serveras med egen vaniljglass och apelsinzest.
Läs merInstagramprofilen fredagskocken har gjort ett recept på goda och matiga våfflor som kan ätas som snacks, huvudrätt eller varför inte som inslag på brunchen?
Läs merKnäckig smulpaj där äpplena får djup smak av att marineras i Fireball. Serveras med vaniljglass och hemkokt, salt kolasås som också smaksätts med likören.
Läs mer