Linnéa har tagit fram en varmrätt som passar perfekt till mousserande vin.
Linnéa har tagit fram en varmrätt som passar perfekt till mousserande vin.
Riv zucchinin på ett rivjärn. Lägg i en finmaskig sil och salta lätt. Låt ligga i cirka 20 minuter. Krama ur all vätska.
Finhacka purjolöken, blanda med ägg, riven zucchini, mjölk, smulad fetaost och fiberhusk.
Hetta upp ett plättjärn och klicka i smör. Häll i cirka 1 msk smet i varje rundel och platta ut. Stek på låg värme i cirka 2 minuter per sida, eller tills de fått fin färg. Lägg upp på ett fat.
Lägg upp zucchiniplättar på två tallrikar. Placera ut tunna skivor av lax. Spritsa eller klicka ut creme fraîche på laxen. Skeda ut löjrom. Skala och finhacka rödlöken och strö den tillsammans med den färska dillen över lax och zucchiniplättarna.
Frankrike
79 kr
109 kr
Pierre Olivier har en medelstor och angenäm doft med inslag av solmogna päron, äpplen, kex och nougat. Smaken har en trevlig fruktsötma med inslag av gula frukter, päron och äpple och kex. Det finns en angenäm balans med mjuka och uppfriskande bubblor.
Portugal
119 kr
Aveleda Alvarinho har en frisk och fruktig doft med fina inslag av lime, citron, passionsfrukt och en fläkt av vita blommor. Smaken är frisk, torr och fruktig med toner av citron, mandarin, mineral och en sträng av citrusskal och blommor.
Recept: Linnéa Seidel
Frasiga rårakor av sötpotatis som serveras med lite gräddfil, kaviar och picklad rabarber och rädisa. Passar både som tilltugg eller förrätt.
Läs merEn himmelskt god förrätt! Den fina syran i rosévinet matchar den milda, knäckiga smörtonen i pilgrimsmusslorna perfekt.
Läs merLinnéa har gjort rårakor med palsternacka som toppas med färskostcrème, varmrökt lax och picklad rödbeta. Kan serveras både som små och stora!
Läs mer