Lamm blir ett mer och mer populärt inslag på de svenska borden och här har vi recept som verkligen får smaklökarna att göra vågen!
Lamm blir ett mer och mer populärt inslag på de svenska borden och här har vi recept som verkligen får smaklökarna att göra vågen. Tillsammans med en fruktig Grenache från Rhônedalen blir det verkligen en ljuv förening.
Skala och skär jordärtskockorna till mindre bitar.
Häll ner i en kastrull och slå på grädde och salta ett varv.
Låt småkoka cirka 15-20 minuter utan lock till grädden reducerats. Kör till en puré med mixerstav. Smaka av med salt och peppar.
Hacka sötmandel och blanda med rivet citronskal, hackad persilja, finhackad vitlök samt salt och peppar.
Lägg fram lammfiléerna någon timme innan så de hinner rumstempereras.
Krydda dem runt om och stek lammfiléerna hela i smör.
Skiva upp lammfiléerna i centimetertjocka skivor och servera med gremolatan på toppen.
Servera med småbladssallad, exempelvis ruccola eller machésallad.
Frankrike
125 kr
Ett ekologiskt rödvin med toner av mörka bär, kryddor och lakrits. Ett utmärkt vin till medelhavsmat.
Recept: Madeleine Landley
Marinerad lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås passar utmärkt till påskbordets alla läckerheter.
Läs merLamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till rätter på lamm.
Läs merElisabeth Johansson, även känd som "Lakritsdrottningen", bjuder här på ett utsökt recept på lakritsmarinerat lamm.
Läs merÄntligen är grillsäsongen igång och vi bjuder på ett härligt recept på grillat lamm som serveras med en syrlig fänkålssallad, en god chimichurri och potatis.
Läs mer