Lammfilé med smörstekt svamp och örtrisotto.

En läcker rätt med lammfilé i rödvinsmarinad och en risotto med färska örter, shiitakesvamp och vällagrad ost.

Örtrisotto med smörstekt shiitakesvamp och lammfilé

4 portioner

1 h 0 min

Det fina med just risotto är att det går att variera i det oändliga. Här har jag valt att ha i massor av färska örter och istället för den klassiska parmesanosten har jag valt en annan vällagrad ost. Svampen som jag ofta brukar blanda i direkt har jag smörstekt och serverat bredvid, vilket ger extra textur till rätten.

Lammfilén har fått marinera i en enkel rödvinsmarinad och sedan brynts hastigt så att den får färg runt om. Efter det låter jag ugnsvärmen göra jobbet. Hur länge beror på hur välstekt du önskar köttet. Men kom ihåg att låta det vila en stund under folie innan du skär upp det.

Vin till lammfilé:

Recept: Linnéa Seidel

Lammfilé med jordärtskockspuréLammfilé med jordärtskockspuré och gremolata.

Lamm blir ett mer och mer populärt inslag på de svenska borden och här har vi recept som verkligen får smaklökarna att göra vågen!

Läs mer
Rött vin och lammanrättningVin till lamm.

Lamm är ett magert och välsmakande kött och faktiskt miljövänligare än gris- och nötkött. Vi tipsar om vin som passar till rätter på lamm.

Läs mer
Marinerad lammytterfilé med ugnsbakade rotfrukter och gräddsåsMarinerad lammytterfilé med ugnsbakade rotfrukter och gräddsås.

Marinerad lammytterfilé med ugnsrostade rotfrukter och gräddsås passar utmärkt till påskbordets alla läckerheter.

Läs mer
Grillat lamm med primörsallad.Grillat lamm med primörsallad och örtdressing.

I grilltider är det perfekt att slänga en hel lammfilé på grillen. Servera med en somrig sallad och en god dressing - mer behövs liksom inte. Eller jo - möjligtvis ett gott vin också!

Läs mer