Lättlagad och krämig Pasta Alfredo med kyckling.

Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.

Pasta Alfredo med kyckling.

4

0 h 30 min

En klassisk Pasta Alfredo består enbart av tre ingredienser: pasta, grädde och ost. Men varför nöja sig med det när det finns så mycket gott att ha i?

Löken ger en fin sötma när den får stekas länge men också en himla fin, lite karamelliserad smak. De soltorkade tomaterna ger också rätten en fyllighet och ett djup samt en trevlig syra. Jag använder mig av delade kycklingfiléer till min Pasta Alfredo. De steks klart så mycket fortare och är enklare att få riktigt saftiga än hela kycklingbröstfiléer, tycker jag. Förutom kyckling till min Pasta Alfredo passar det fint med ett australiensiskt och medelfylligt glas cabernet sauvignon.

/Linnéa

Vin till Pasta Alfredo med kyckling:

Du kanske också är intresserad av:

Recept: Linnéa Seidel

Cacio e pepe i en tallrik dukat på ett bord Cacio e Pepe - italiensk vardagspasta.

En riktig klassiker i det italienska köket med ytterst få ingredienser som också går snabbt att tillaga. 

Läs mer
Gnocchi med salsicciaGnocchi med salsiccia.

Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.

Läs mer
Kycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater serverat på matbordKycklinggryta med parmesan och soltorkade tomater.

Härlig kycklinggryta gjord med färskost, pesto på soltorkade tomater och parmesan som är enkel att laga. Perfekt till ett glas cabernet sauvignon från Australien.

Läs mer
Helgrillad kyckling och ett glas vitt vin.Att välja vin till olika rätter på kyckling.

Vilket vin du ska välja till kyckling beror på hur du tillagar, kryddar och smaksätter den. Här får du tips på vilka vintyper som passar till olika rätter.

Läs mer
Bobotie-köttbullar med gul pasta och tomatsalsaBobotie-köttbullar med gul pasta och tomatsalsa.

Bobotie är Sydafrikas nationalrätt som görs med nötfärs. Förälska dig i kocken Louise Mérus lammköttbullar med tillbehör och njut tillsammans med ett gott, rött vin.

Läs mer