Lättlagad Pasta al Forno med mozzarella och parmesan.

Pasta al Forno är lite som en förenklad variant av lasagne. En fyllig italiensk pastagratäng med både mozzarella och parmesan.

Pasta al Forno

4 portioner

1 h 15 min

Jag älskar att laga mycket mat på fredagen, som sedan räcker till lunch på lördagen eller söndagen. Det är för mig något trösterikt med att veta att det i kylen finns färdig mat som bara är att värma på. Det är det fina med att laga en riktigt god Pasta al Forno i början av helgen. Och ibland vänder vi oss ut och in för att lyckas få fram den mest avancerade maten när vi ska ha gäster, när allt man egentligen vill är att äta en god middag i fina vänners lag. Och enligt min erfarenhet är pasta och ett riktigt gott glas rött alltid ett säkert kort!

Se också:

Recept: Linnéa Seidel

Pasta Alfredo med kyckling.Lättlagad och krämig Pasta Alfredo med kyckling.

Prova Linnéas variant på italienska Pasta Alfredo med kyckling, som får en härlig sötma från lök och fyllighet från soltorkade tomater.

Läs mer
Gratinerad penne pastaGratinerad penne pasta.

Att gratinera sin pasta är ett snabbt sätt att få vardagsrätten lite roligare. Se till att inte snåla med mozzarellan. Det är också viktigt att ugnen är riktigt varm när du stoppar in formen. Då smälter osten ordentligt och gratängen får en härlig färg.

Läs mer
Mustig lasagne kryddad med chiliMustig lasagne kryddad med chili.

Linnéa avslöjar sina bästa knep för en lyckad lasagne och bjuder på ett recept smaksatt med lite spiskummin och chili som ger rätten lite hetta. 

Läs mer
Ruffino Chianti vintageannonserChianti från Ruffino - ett riktigt kultvin.

Ruffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.

Läs mer