Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt.
0 h 15 min
Laxcarpaccio är en lyxig och smakrik aptitretare. Här som en av rätterna på påskbordet, men kan serveras som festlig förrätt året runt. Fördelen med Salmalax är att den går att äta rå utan att du behöver frysa den innan.
Lägg ut laxen på en tallrik.
Blanda samman saft och skal från 1 citron med olja, salt och svartpeppar.
Hacka ca 1/2 kruka färsk basilika fint och blanda i det. Ringla detta över laxen.
Torrosta solroskärnorna i en medelvarm stekpanna. Strö över salt.
Dekorera laxen med rostade solroskärnor, färsk basilika och penséer.
Portugal
199 kr
Ett friskt portugisiskt vitt vin med inslag av tropisk frukt, citrus och en fin mineralitet. Utmärkt till skaldjur och sallader.
Portugal
145 kr
Finstämd, aromatisk doft med inslag av citrus, lime, persika, örter, äpplen, päron, vita blommor och mineral. Komplex, fyllig, torr smak med en hög, men välbalanserad syra, angenäm ton av grapefrukt och en mineralsälta. Lång eftersmak.
Recept: Linnéa Seidel
En god paj som dessutom är vacker att ställa fram på påskbordet. Fylld med kyckling och vårprimörer i form av morötter och sparris.
Läs merLinnéa har gjort en klassisk lammstek med härliga smaker av vitlök och rosmarin, som serveras med delikatesspotatis i ugn.
Läs merAtt smaksätta sin egen sill är lätt, och det här receptet med Västerbottensost tillsammans med sill och dill är en klockren kombination.
Läs merEn härligt chokladig påsktårta som toppas med len fudge som fått smak av päron från Xanté. Dekorera med chokladägg och ätbara penséer.
Läs mer