Linguine alle Vongole.

En smakrik pastarätt som för tankarna till en solig Italiensemester. Servera med ett friskt vitvin och du är hemma!

Linguine alle vongole.

4

0 h 20 min

Det är lätt att associera skaldjur med ljusa sommarnätter, men faktum är att skaldjur oftast är som allra bäst på hösten. Under de kalla månaderna äter skaldjuren upp sig inför den magra vintern och de blir köttigare i konsistensen. Vad är enklare och lyxigare än den italienska klassikern linguine alle vongole? I glaset ett mineraldrivet vitt vin med läskande syra, till exempel Orballo Albariño.

Vin till linguine alle vongole:

Recept: Marie Lindfors

Kokta musslor med vin.Att välja vin till musslor.

Musslor både festlig och relativt billig mat. Vanligast är blåmusslor men smakmässigt kan man även räkna in knivmusslor, hjärtmusslor samt grönskalsmusslorna. Vi hjälper dig att välja rätt vin.

Läs mer
Fisksoppa med saffranFisksoppa med smörfräst saffran, skaldjur och musslor.

Jag har läst någonstans att alla hemmakockar med värdighet ska ha ett riktigt gott recept på fisksoppa i sin ägo. Mina vänner, i dag delar jag med mig av mitt! En lyxigare variant, full med fina råvaror och fantastiska smaker. 

Läs mer
Skaldjurspasta med mustig tomatbasMustig skaldjurspasta med tomat, kräftor och blåmusslor.

Prova Linnéas utsökt goda skaldjurspasta. En mustig pastasås med tomat, vitlök, kräftor och musslor.

Läs mer
Skaldjurspasta med kräftor och musslorSkaldjurspasta med kräftor och musslor.

Kräftstjärtar och vongolemusslor gör den här pastan sagolik. Lägg lite tid på att steka lök och vitlök riktigt mjuka så de blir löjligt söta och goda.

Läs mer