En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
0 h 30 min
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med sin goda rödlöksvinägrett.
Skär laxen i kuber och stek i olja tills de får fin yta runt om.
Koka potatisen mjuk i lättsaltat vatten och låt sedan ånga av. Dela sedan potatisen i bitar och ringla över sesamolja, sesamfrön och lite citron. Strö över salt och peppar.
Blanda samman laxen med potatis, sockerärtor, rädisor och jordgubbar.
Skär salladen grovt och blanda i den.
Skala rödlöken och finhacka eller skär den i riktigt tunna skivor.
Lägg lök, vinäger och socker i en kastrull.
Låt allt koka upp och koka tills vätskan kokat bort.
Ta av från spisen och rör i oljan.
Smaka av med salt och peppar.
Sydafrika
89 kr
Elegant, bärig och mycket frisk smak med inslag av hallon, smultron, färska örter, grapefruit och granatäpple. Självklar som sällskapsdryck samt till lättare vegetariska rätter och fisk eller kyckling, gärna i sallader. Innehåller mindre än 3 gram socker/liter.
USA
149 kr
Ljummen laxsallad gör sig fint tillsammans med en fruktig Riesling som denna. Vinet har ljuvliga inslag av tropisk frukt, päron, honung, persika, litchi och en touch av citrusblom.
Recept: Linnéa Seidel
Linnéa har skapat en trerättersmeny för alla stunder då något eller någon finns att fira.
Läs merDet här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs merEn rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Läs merLinnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Läs mer