Lobster rolls med en härligt krämig hummerröra är ett festligt sätt att servera hummer på. Dessa blir lite extra smarriga och lyxiga då de toppas med rom.
Lobster rolls härstammar från 1920-talets New England och är den amerikanska versionen av skagenröra. Rätten består av hummer som blandas med majonnäs, blekselleri och dill och serveras i ett fluffigt korvbröd. Med forell- eller löjrom på toppen blir rätten lite extra smarrig och lyxig! Lobster rolls serveras med fördel tillsammans med lätt kyld O.P. Anderson Dill Aquavit.
Skala och rensa hummern fri från inälvor och tarmsäck. Skär köttet i grova bitar.
Fintärna blekselleri.
Blanda hummerkött med majonnäs så att det precis bara binder ihop hummerköttet.
Blanda i citronskal, fintärnad selleri, gräslök och dill.
Smaka av med citronjuice, salt och nymald svartpeppar.
Värm bröden och fyll dem med hummerröran.
Toppa med rom och fint skuren gräslök.
Servera gärna med lättsaltade chips och kyld O.P. Anderson Klar.
Sverige
229 kr
O.P. Anderson Dill Aquavit har en frisk och fyllig kryddighet från dillfrö och citron med inslag av kummin, anis och fänkål.
En skagen på kräftor som är lika enkel som god! Krämig med frisk ton av citron, pepparrot och härliga inslag av färsk dill och gräslök. Passar perfekt som både förrätt och tilltugg.
Läs merOstron och brynt smör - det säger vi inte nej till. O.P. Anderson Gastrogardets stjärnkock Klara Lind bjuder på ett recept med just det.
Läs merEn ljuvlig smårätt med krämig röra av varmrökt lax, citron och dill som passar perfekt både som förrätt och tilltugg. Serveras gärna på danskt rågbröd med krispig sallad.
Läs merKrämig tagliatelle med en sås gjord på syrad grädde, Västerbottensost och dragon. Hyvla färsk tryffel över pastan innan servering.
Läs merHär produceras svenska snapsklassiker som Gammal Norrlands Akvavit, Bäska Droppar och, inte minst, flaggskeppet O.P. Anderson.
Läs mer