Maffig lasagne med solroskärnor och parmesan.

Prova Linnéas krämiga lasagne med ett smarrigt alternativ till bechamelsås.

Lasagne med solroskärnor och parmesan

4 portioner

0 h 50 min

Det här är en lasagne jag lagar vid speciella tillfällen. Som när det finns något fint att fira, en födelsedag eller när det hänt något riktigt bra.När jag skapade det här receptet var jag lite lat och orkade inte göra egen bechamelsås. Vilket jag idag är otroligt glad över. För ni kan inte ana hur gott det blev med blandningen av crème fraîche och grädde, som jag gjorde istället. Ingen kan någonsin få mig att gå tillbaka till att göra lasagne på traditionellt vis igen!

Vintips till lasange:

Recept: Linnéa Seidel

Gnocchi med salsicciaGnocchi med salsiccia.

Gnocchi är en italiensk klassiker och i Toscana kallas de ofta för topini (små möss) p.g.a. sin storlek. Se recept på en härlig gnocchi med salsiccia här.

Läs mer
Vegetarisk lasagneVegetarisk lasagne.

Lasagne är alltid ett säkert kort när man vill att hela familjen ska äta. Laga Linnéas vegetariska lasagne och servera med en liten grönsallad.

Läs mer
PrimörpastaPasta med burrata och vårprimörerna ramslök och sparris.

Spänstig och lite småkaxig sparris. Mjuka, otroligt vackra och peppriga blad av ramslök och den mildaste av färsk lök. Serveras med krämig burrata och pasta.

Läs mer
Ruffino Chianti vintageannonserChianti från Ruffino - ett riktigt kultvin.

Ruffinos Chianti har funnits på Systembolaget sedan 1955 och är en omtyckt favorit till italienska klassiker som pizza och pasta.

Läs mer