Mandelkaka med brynt smör och hallongrädde.

Kocken Klara Lind har skapat den här fantastiska efterrätten med saftig mandelkaka med toner av brynt smör och en lyxigare grädde med hallon. Perfekt att bjuda på när de svenska hallonen äntligen har mognat.

Mandelkaka med brynt smör och hallongrädde
0

10

Mandelkakan är saftig och får ett fint djup av det brynta smöret. Pricken över i:et år såklart den ljuvliga hallongrädden ovanpå.

Recept: Klara Lind

Körsbärstarte med salviagräddeKörsbärstarte med salviagrädde.

En ljuvlig körsbärstarte med salviagrädde är desserten i vår grosshandlarlunch, speciellt framtagen för firandet av O.P. Anderson som fyller 130 år 2021.

Läs mer
Gastrogardets Klara Lind -kreatören med en faiblesse för techno och akvavitGastrogardets Klara Lind - kreatören med en faiblesse för techno och akvavit.

Klara Lind är säkert ett namn som klingar bekant för många. Men hon har så mycket mer på sitt CV än "bara" kock - till exempel är hon en del av O.P. Andersons Gastrogarde.

Läs mer
Mandel- och kokoskakaMandel- & kokokskaka med lime.

En saftig mandel- och kokoskaka från Sudan med fräsch smak av lime. Receptet kommer från "Khadijas kök: Recept från Östafrika." 

Läs mer
Mandelkaka med ricottaMandelkaka med ricotta.

En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!

Läs mer