En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!
En saftig mandelkaka som smakar allra bäst med lite färska bär och lättvispad grädde. Kakan bakas på mandelmjöl vilket gör den till ett bra glutenfritt alternativ!
Vispa smör, socker och vanilj mjukt.
Riv skalet och pressa saften ur citronerna. Rör i det i det mjuka smöret.
Separera äggulorna från vitorna. Häll i äggulorna i smeten och rör om väl.
Vispa upp äggvitorna till ett vitt skum.
Rör ner mandelmjöl och ricotta i smeten. Vänd sist i de vispade äggvitorna.
Smörj en form med löstagbar kant och bröa med mandelmjöl.
Häll i smeten och grädda i 175°C i cirka 35 minuter. Kakan ska fortfarande vara lite kladdig i mitten. Låt kakan svalna helt.
Dekorera din mandelkaka med mandelspån, torkade rosenblad, färska bär och ätbara blommor. Servera med en klick lättvispad grädde.
Cypern
99 kr
Diamant har en medelstor doft med inslag av jasmin, honung och pomerans. Halvsöt, medelfyllig smak med mild syra fruktigt och blommigt och en ton av mandel.
Recept: Linnéa Seidel
Att tillaga en hel laxsida blir både gott och är enkelt. Passar perfekt på en påskbuffé till ett glas vitt vin.
Läs merNär du helsteker en biffrad, se till att inte använda en bit under 1 kg, då är risken stor att köttet blir torrt. Ta hellre en lite större bit, det som blir över passar perfekt till biff stroganoff eller kanske en biffsallad dagen efter!
Läs merEn fräsch och supergod rätt i regnbågens alla färger gjord på vårens och sommarens primörer i ugn och picklad blomkål.
Läs merVår dryckesexpert Mats ger dig tips på hur du väljer dryck, som snaps och vin, till påskmaten samtidigt som du får flera dryckestips till de olika rätterna.
Läs mer