Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
0 h 40 min
Linnéas marinerade jordgubbar och körsbär är ett måste till midsommar. Den himmelska fläderkrämen är verkligen pricken över i!
Skiva jordgubbarna tunt.
Kärna ur körsbären och skär dem i bitar.
Blanda jordgubbar och körsbär i en skål.
Pressa över lime och ringla över honung.
Låt stå minst 30 minuter.
Blanda äggulor, 2 dl grädde, socker, flädersaft, potatismjöl och vanilj i en kastrull.
Låt sjuda under konstant omrörning på medelvärme tills fläderkrämen tjocknat. Låt svalna helt.
Vispa sedan resterande mängd grädde tjock.
Blanda i den vispade grädden i fläderkrämen.
Varva marinerade bär med fläderkrämen i fina glas.
Toppa med minimaränger, färska bär och citronmeliss.
Frankrike
119 kr
Xavier Vignon Muscat Beaumes de Venise har en fruktig och intensiv där man finner både aprikos, fläder, rosenvatten, russin och en fläkt av mandelmassa. Smaken är söt och fruktig med fina inslag av aprikos, ananas, litchie, fläder, rosenvatten, och russin.
Recept: Linnéa Seidel
En somrig och lättsam rätt på midsommarbordet är denna ljumma laxsallad tillsammans med dess goda rödlöksvinegrette.
Läs merDet här är en ny variant på klassikern sill och potatis. Friterad färskpotatis möter fräsch och läcker citrussill!
Läs merEn rätt som får det att vattnas i munnen på den mest kräsmagade gästen runt midsommarbordet.
Läs merFläder, rabarber och citrus är tre smaker som hör sommaren till. Här listar vi 15 goda och somriga drinkar som alla passar bra på sommarfesten eller trädgårdshänget.
Läs mer